facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Inne nazwy: trilaurynian sacharozy

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Trilaurynian sacharozy, znany również jako trilaurynian sacharozy, to substancja chemiczna stosowana głównie w różnych gałęziach przemysłu. Jako substancja syntetyczna, najczęściej wykorzystywana jest w przemyśle spożywczym, kosmetycznym, farmaceutycznym i tworzyw sztucznych. Składnik ten ma specyficzne zastosowania ze względu na swoje unikalne właściwości.

W przemyśle spożywczym trilaurynian sacharozy jest stosowany jako emulgator lub stabilizator. Pomaga poprawić teksturę i konsystencję produktów takich jak lody, makarony, ciasta, napoje i różnego rodzaju wyroby cukiernicze. W kosmetyce stosowany jest głównie jako emolient w kremach i balsamach. Odgrywa również ważną rolę w przemyśle farmaceutycznym, gdzie jest stosowany jako składnik tabletek, kremów i maści, ponieważ pomaga skórze wchłaniać substancje lecznicze. Jest również stosowany w przemyśle tworzyw sztucznych, gdzie służy jako plastyfikator pośredni i środek do kondycjonowania powierzchni.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Matcha Premium BIO 100 g
Matcha Premium BIO 100 g
Szczegóły produktu
Daiman Eclipse M woda perfumowana
Daiman Eclipse M woda perfumowana
Szczegóły produktu
Dezodorant w kremie Vanilla Orchid (45 g)
Dezodorant w kremie Vanilla Orchid (45 g)
Szczegóły produktu
O´Clock U ekstrakt perfum
O´Clock U ekstrakt perfum
Szczegóły produktu
Róża damasceńska BIO woda kwiatowa (100 ml) - uniwersalne zastosowanie
Róża damasceńska BIO woda kwiatowa (100 ml) - uniwersalne zastosowanie
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk