facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Sodium Beeswax to substancja chemiczna znana również jako pirydoksyna, która jest często stosowana w przemyśle kosmetycznym w różnych produktach do pielęgnacji skóry i włosów. Sodium Beeswax jest jednym ze specyficznych estrów soli sodowych i wosku pszczelego, które charakteryzują się stałymi i mydlanymi właściwościami. Ze względu na swoje unikalne właściwości przyczyniają się do większego połysku, miękkości i gładkości końcowych produktów kosmetycznych.

Pirydoksyna jest często stosowana między innymi w mydłach, szamponach, balsamach, maseczkach do włosów, kremach nawilżających, kosmetykach do makijażu i różnego rodzaju maseczkach do twarzy. Wynika to z faktu, że substancja ta ma właściwości poprawiające wygląd i kondycję skóry oraz włosów, ale także zwiększające ich odporność. Co więcej, wosk pszczeli sodowy można również znaleźć w różnych produktach farmaceutycznych, takich jak maści i kremy na egzemę czy łuszczycę. Jego zastosowanie jest zatem naprawdę szerokie i stale się rozwija. Badania nigdy nie przestają podkreślać korzyści wosku sodowego dla ludzkiej skóry i włosów.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

BIO skoncentrowany żel do mycia (1,5 l) - ogród różany
BIO skoncentrowany żel do mycia (1,5 l) - ogród różany
Szczegóły produktu
Skoncentrowany żel do mycia BIO (1,5 l) - Nordic forest
Skoncentrowany żel do mycia BIO (1,5 l) - Nordic forest
Szczegóły produktu
Farba do włosów w proszku 100g Czarna
Farba do włosów w proszku 100g Czarna
Szczegóły produktu
Szampon kojący z lawendą 500ml BIO
Szampon kojący z lawendą 500ml BIO
Szczegóły produktu
Hawas Kobra M woda perfumowana
Hawas Kobra M woda perfumowana
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk