Uwodorniony olej rycynowy PEG-100
Wynik szkodliwości: 4 (Lekko szkodliwa chemia)
Uwodorniony olej rycynowy PEG-100, znany również jako D-glukopiranozyd tetradecylu, jest składnikiem rutynowo stosowanym w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym. Ten kompleks chemiczny jest wytwarzany z uwodornionego oleju rycynowego, który jest przetwarzany w procesie polietoksylacji, w którym cząsteczka jest powiększana przez dodanie grup etoksylowych (grup składających się z pary atomów tlenu i węgla). Produktem tego procesu jest mieszanina różnych związków, w tym uwodornionego oleju rycynowego PEG-100.
Uwodorniony olej rycynowy PEG-100 ma szeroki zakres zastosowań w produktach do pielęgnacji skóry i ciała, w tym w kremach, balsamach, makijażu, szamponach, kremach pod oczy i innych produktach przeznaczonych do nawilżania skóry i włosów. Jego właściwości emulgujące, co oznacza, że może łączyć składniki olejowe i wodne w stabilną mieszaninę, czynią go cennym składnikiem w produkcji tych produktów. Ma również zdolność do tworzenia warstwy ochronnej na powierzchni skóry, która zapobiega utracie wilgoci, a tym samym pomaga utrzymać jej nawilżenie. Uwodorniony olej rycynowy PEG-100 jest również składnikiem niektórych produktów farmaceutycznych, takich jak maści na oparzenia i egzemę lub różne produkty dermatologiczne.
Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.
Dreamer woda toaletowa dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Pure Musc For Her woda perfumowana dla kobiet
Szczegóły produktu
Shaghaf Oud Elixir woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Vanilla 01 ekstrakt perfum dla kobiet
Szczegóły produktu