facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Tricaprylin, znany również jako Kokun, to ester tłuszczowy powszechnie występujący w olejach roślinnych. Substancja ta jest często wykorzystywana w przemyśle kosmetycznym i spożywczym ze względu na wiele korzyści i pozytywnych efektów. Jej neutralny zapach, znaczne zatrzymywanie wilgoci i komedogenność (niezdolność do zatykania porów) sprawiają, że jest popularnym składnikiem wielu produktów.

Tricaprylin jest popularnym składnikiem wielu produktów kosmetycznych, takich jak kremy, balsamy, bazy pod makijaż, filtry przeciwsłoneczne, szampony, odżywki i dezodoranty. Substancja ta nie jest szkodliwa dla skóry, wręcz przeciwnie, pomaga utrzymać ją nawilżoną i zdrową. Dlatego jest szeroko stosowany w kremach do skóry wrażliwej lub w produktach do pielęgnacji skóry suchej. Niektóre produkty kosmetyczne wykorzystują go również jako emulgator pomagający mieszać wodę i olej, dzięki czemu produkty te są przyjemniejsze w użyciu i bardziej skuteczne. W przemyśle spożywczym trikaprylinę stosuje się jako stabilizator, emulgator lub środek utrzymujący wilgoć. Jest również składnikiem niektórych produktów farmaceutycznych, w których działa jako nośnik substancji farmaceutycznych.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Habik For Men woda perfumowana dla mężczyzn
Habik For Men woda perfumowana dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Acqua Di Parma Oud woda perfumowana unisex
Acqua Di Parma Oud woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Wild & Tobacco U 100 ml Hard woda perfumowana
Wild & Tobacco U 100 ml Hard woda perfumowana
Szczegóły produktu
La Yuqawam Pour Homme woda perfumowana dla mężczyzn
La Yuqawam Pour Homme woda perfumowana dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk