facebook
Zamówienia złożone przed godziną 14:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN

Sodium Stearoyl Lactylate

Wynik szkodliwości: 3 (Nieszkodliwe substancje chemiczne)


Sodium Stearoyl Lactylate, znany również jako sól sodowa, alysine, Ardall lub Natrium salicylate, jest często stosowanym dodatkiem w przemyśle spożywczym. Substancja ta jest chemicznie wytwarzana z kwasu mlekowego i kwasu stearynowego. Jest znana ze swoich właściwości emulgujących i stabilizujących, które pomagają utrzymać jakość żywności, są odporne na pleśń i wydłużają okres przydatności do spożycia. Sodium Stearoyl Lactylate to proszek o barwie od białej do jasnożółtej i dyskretnym smaku, co czyni go dodatkiem do wielu różnych produktów spożywczych.

Sodium Stearoyl Lactylate jest najczęściej stosowany w przemyśle piekarniczym, w szczególności w cieście na chleb i ciastka, ale także w napojach instant, kakao instant i kawie rozpuszczalnej. Składnik ten przyczynia się do lepszej konsystencji, tekstury i smaku produktu końcowego. W produkcji słodyczy dodatek ten zapobiega tworzeniu się kruchych kryształów i zwiększa rozpuszczalność produktów. W słodyczach Sodium Stearoyl Lactylate jest stosowany jako emulgator, który zwiększa jakość i atrakcyjność produktu. Jednak oprócz przemysłu spożywczego jest on również stosowany w przemyśle kosmetycznym, gdzie służy jako emulgator i stabilizator w wielu produktach, takich jak kremy, szampony i inne produkty do pielęgnacji ciała.

Sodium Stearoyl Lactylate można znaleźć w następujących produktach

Card image
Krem truskawkowy 50ml
Szczegóły produktu
Card image
Krem BB z aloesem lekki 30ml
Szczegóły produktu
Card image
Balsam złuszczający 100 ml
Szczegóły produktu
Card image
Mleczko złuszczające 500 ml
Szczegóły produktu
Card image
Bio Power Serum 30 ml
Szczegóły produktu
Card image
Samoopalający balsam do ciała 100 ml
Szczegóły produktu
Kategoria
Top