facebook
Zamówienia złożone przed godziną 14:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN

Polirycynooleinian poliglicerolu-3

Inne nazwy: Polirycynooleinian poliglicerolu, E476

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Polyglyceryl-3-Polyricinoleate, inaczej znany jako Polyglycerolpolyricinoleate lub E476, to emulgator stosowany w przemyśle spożywczym. Jest to żółtawa ciecz o słodkim zapachu, która powstaje w wyniku estryfikacji kwasu rycynolowego z poliglicerolem. Jest rozpuszczalny w tłuszczach i olejach, ale nierozpuszczalny w wodzie. Substancja ta jest zdolna do tworzenia stabilnych emulsji z olejów i wody, co czyni ją niezbędnym dodatkiem do niektórych produktów spożywczych.

Polyglyceryl-3-Polyricinoleate, lub E476, jest powszechnie spotykany w różnych rodzajach czekolady, słodyczy i niektórych wypieków. Jest również składnikiem niektórych konserw i kremowych baz do zup lub sosów. Jego właściwości sprawiają, że jest ważnym pomocnikiem w produkcji produktów kosmetycznych, takich jak kremy, balsamy i różne rodzaje makijażu. Jego główną rolą jest zapewnienie stabilności tych produktów i pomoc w utrzymaniu wszystkich ich składników razem.

Polirycynooleinian poliglicerolu-3 można znaleźć w następujących produktach

Card image
Filtr przeciwsłoneczny SPF 30 (75 ml) - bez perfum
Szczegóły produktu
Card image
Filtr przeciwsłoneczny SPF 30 (75 ml) - bez perfum
Szczegóły produktu
Kategoria
Top