facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Inne nazwy: IPP 90, kwas heksadekanowy, ester 1-metyloetylowy

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Isopropyl Palmitate, znany również pod nazwą IPP 90 lub Hexadecanoic acid, 1-methylethyl ester, jest estrem kwasu palmitynowego i alkoholu izopropylowego. Jego główne właściwości to zmiękczanie i ochrona. Produkt ma wysoką zdolność rozpuszczania różnych substancji, a jego emoliencja i lekko suche odczucie sprawiają, że jest popularny w produkcji kremów do rąk i innych produktów do pielęgnacji skóry. Wyjątkowo dobrze zmiękcza włosy i skórę głowy, dzięki czemu jest niezastąpiony w produktach do włosów.

Palmitynian izopropylu jest również szeroko stosowany w produktach kosmetycznych jako składnik łagodzący skórę, dodający wilgoci i zwiększający lepkość wodnych emulsji, zwłaszcza w balsamach do ust, dezodorantach, antyperspirantach, kremach, balsamach, produktach do makijażu i filtrach przeciwsłonecznych. Jego kremowe i złuszczające właściwości sprawiają, że jest on również powszechnym składnikiem wielu produktów do pielęgnacji i oczyszczania skóry. Ponieważ palmitynian izopropylu jest jednym z najlepszych składników zmiękczających, jest bardzo popularnym składnikiem produktów do golenia, ponieważ pomaga zmiękczyć zarost i przygotować go do golenia, poprawiając w ten sposób ogólną jakość golenia.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Emir Lueur d'Espoir Arena Intense woda perfumowana unisex
Emir Lueur d'Espoir Arena Intense woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Sweet Heaven Cherry woda perfumowana unisex
Sweet Heaven Cherry woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Lift+ Super Filler krem przeciwzmarszczkowy na dzień SPF 30
Lift+ Super Filler krem przeciwzmarszczkowy na dzień SPF 30
Szczegóły produktu
Gąbka koniakowa - zielona glinka - idealna dla cery mieszanej
Gąbka koniakowa - zielona glinka - idealna dla cery mieszanej
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk