Oleinian decylu
Inne nazwy: Ester decylowy, kwas 9-oktadecenowy, 9-oktadecenian decylu, ester oleinianowy dekanolu, oleinian decylu
Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)
Oleinian decylu, znany również jako ester decylu, kwas 9-oktadecenowy, 9-oktadecenian decylu, ester oleinianu decanolu lub oleinian decylu, to związek chemiczny należący do grupy alkoholi tłuszczowych i ich estrów. Reprezentuje pochodną kwasu oleinowego, która jest połączona z alkoholem decylowym. Oleinian decylu jest bezbarwny i bezwonny oraz ma oleistą konsystencję.
Oleinian decylu ma szeroki zakres zastosowań, zwłaszcza w przemyśle kosmetycznym. Jego właściwości zmiękczające - zdolność do zmiękczania i wygładzania skóry - sprawiają, że jest popularnym składnikiem wielu produktów do pielęgnacji skóry i włosów. Na przykład oleinian decylu jest stosowany w kremach nawilżających, produktach przeciwstarzeniowych, balsamach do ust, szamponach lub odżywkach. Jest on również stosowany w przemyśle środków smarnych, na przykład w smarach do cięcia metalu lub jako dodatek do oleju silnikowego. Wynika to z jego właściwości smarnych, które umożliwiają zmniejszenie tarcia i zużycia instrumentów. Oleinian decylu jest zatem stosowany w szerokiej gamie produktów, w których wykorzystuje się jego unikalne właściwości.
Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.
Boss Bottled MINI woda toaletowa dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Armaf Odyssey Aqua Edition woda perfumowana dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Armaf Odyssey BA HA MAS woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Odświeżacz powietrza - Organic Laurel (100 ml)
Szczegóły produktu