facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Inne nazwy: Mleczan mirystylu, mleczan tetradecylu, 2-hydroksypropanian tetradecylu

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Mleczan mirystylu należy do estrów kwasów tłuszczowych i jest również znany pod nazwami mleczan mirystylu, mleczan tetradecylu i 2-hydroksypropanian tetradecylu. Składnik ten jest powszechnie spotykany w wielu produktach kosmetycznych i higieny osobistej, w tym w dezodorantach, szamponach, kremach do rąk, pomadkach i innych produktach do pielęgnacji skóry. Jego główną funkcją jest zmiękczanie i wygładzanie skóry. Charakteryzuje się również poprawą konsystencji i stabilności produktów.

Mleczan mirystylu to biały, smugowaty proszek, który jest zwykle rozpuszczalny w tłuszczach i olejach. Stosowany w kosmetykach i produktach higieny osobistej działa jako emulgator i środek nawilżający, co oznacza, że pomaga stworzyć gładką konsystencję i zapobiega wysuszeniu skóry. Jego zastosowanie nie ogranicza się do kosmetyków, ale jest również często stosowany w przemyśle farmaceutycznym jako substancja pomocnicza w lekach. Należy podkreślić, że jest on uważany za bezpieczny dla zdrowia ludzkiego, gdy jest stosowany w rozsądnych ilościach.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Podkłady poporodowe (12 szt.) - 100% bawełna organiczna, 6 kropli
Podkłady poporodowe (12 szt.) - 100% bawełna organiczna, 6 kropli
Szczegóły produktu
Armaf Club de Nuit Maleka woda perfumowana dla kobiet
Armaf Club de Nuit Maleka woda perfumowana dla kobiet
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk