facebook
⚡ Zniżka APP5 już teraz! APP5 Do aplikacji
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Phytosteryl Macadamiate, znany również pod nazwami Framycetin, Biosol, Neloate, Nivemycin, Fradiomycin, Pimavecort, Neomas, Sofra-Tulle, Mycifradin sulphate, Neomin, Soframycin, Myacyne, Neomycin undecylenate, Vonamycin Powder V, Mycifradin, Neomixr 325, Neomixr AG 325 i innymi, jest składnikiem wielu produktów kosmetycznych i higienicznych. Pochodzi z orzechów makadamia, znanych z wysokiej zawartości tłuszczów i innych składników odżywczych korzystnych dla ludzkiej skóry.

Phytosteryl Macadamiate jest często stosowany w kosmetykach jako emolient, substancja zmiękczająca i wygładzająca skórę. Inną jego zaletą jest zdolność do poprawy dystrybucji pigmentów w produktach kosmetycznych, co jest szczególnie ważne w przypadku produktów takich jak makijaże i różnego rodzaju kremy. Ze względu na wysoką zawartość tłuszczu, Phytosteryl Macadamiate jest również stosowany w produktach do pielęgnacji włosów, gdzie pomaga poprawić nawilżenie włosów i przywrócić ich strukturę. Dzięki temu, że pochodzi z naturalnych źródeł, nadaje się również do produkcji kosmetyków oznaczonych jako "naturalne" lub "organiczne".

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

French Avenue Veneno Scarlet ekstrakt perfum unisex
French Avenue Veneno Scarlet ekstrakt perfum unisex
Szczegóły produktu
Petra woda perfumowana unisex
Petra woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk