facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Inne nazwy: Kwas kokosowy

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Kwas kokosowy, czyli Coconut Acid, to naturalny składnik często wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym. Jego nazwa pochodzi od faktu, że znajduje się głównie w oleju kokosowym, do 50%. Znany ze swoich właściwości odżywczych i nawilżających, ten kwas tłuszczowy może być nieocenionym składnikiem wielu produktów do pielęgnacji skóry i włosów.

Kwas kokosowy jest powszechnie dodawany nie tylko do różnego rodzaju mydeł, szamponów, odżywek, ale także do kremów do skóry, balsamów i balsamów do ust. Jest to również popularny składnik kosmetyków naturalnych, ponieważ jego właściwości pozwalają na nawilżenie i odżywienie skóry bez konieczności stosowania sztucznych i chemicznych dodatków. Jego obecność jest często doceniana przez osoby z wrażliwą lub suchą skórą, która wymaga dodatkowej pielęgnacji i nawilżenia. Kwas kokosowy jest również stosowany w produktach do golenia, ponieważ zmiękcza skórę i pozwala maszynce do golenia płynniej przechodzić przez skórę.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Rave Nuit Parfaite M woda perfumowana
Rave Nuit Parfaite M woda perfumowana
Szczegóły produktu
Safari Breeze ekstrakt perfum unisex
Safari Breeze ekstrakt perfum unisex
Szczegóły produktu
Armaf The Pride Of Armaf Admiral woda perfumowana unisex
Armaf The Pride Of Armaf Admiral woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Hikma woda perfumowana unisex
Hikma woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Shiyaaka Snow M woda perfumowana
Shiyaaka Snow M woda perfumowana
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk