facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Inne nazwy: Kwas kaprylowy, kwas N-oktanowy, kwas oksyetylenowy, kwas heptanokarboksylowy

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Kwas kaprylowy, znany również jako kwas N-oktanowy, kwas oksyetylenowy lub kwas heptanokarboksylowy, jest nasyconym kwasem tłuszczowym o ośmiu węglach. Jest niemieszalny z wodą, ale dobrze miesza się z rozpuszczalnikami organicznymi. Kwas kaprylowy jest bezbarwną, oleistą cieczą o nieprzyjemnym zapachu.

Kwas ten występuje naturalnie w mleku niektórych ssaków, w tym krów, kóz i ludzi. Występuje również w oleju kokosowym i oleju z ziaren palmowych, ale w mniejszych ilościach. Kwas kaprylowy ma szereg zastosowań przemysłowych. Jest stosowany w przemyśle spożywczym jako składnik wypieków i słodyczy ze względu na swoje właściwości konserwujące. W kosmetyce wykorzystywany jest do produkcji mydeł, szamponów i perfum. W medycynie kwas ten jest stosowany w leczeniu chorób skóry, takich jak łuszczyca, a także w leczeniu przewlekłych i ostrych infekcji. W weterynarii stosowany jest jako składnik środków dezynfekujących i preparatów przeciwbakteryjnych.

Zapachy do domu i samochodu można znaleźć w następujących produktach

Organiczny olej kokosowy bez zapachu 420 ml
Organiczny olej kokosowy bez zapachu 420 ml
Szczegóły produktu
Różowy krem 50 ml
Różowy krem 50 ml
Szczegóły produktu
Krem BB z aloesem lekki 30ml
Krem BB z aloesem lekki 30ml
Szczegóły produktu
Samoopalający balsam do ciała 100 ml
Samoopalający balsam do ciała 100 ml
Szczegóły produktu
Krem BB z aloesem ciemnym 30ml
Krem BB z aloesem ciemnym 30ml
Szczegóły produktu
Złuszczający olejek do ciała SKIN REVEAL - 150 ml
Złuszczający olejek do ciała SKIN REVEAL - 150 ml
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk