facebook
⚡ Zniżka APP5 już teraz! APP5 Do aplikacji
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Inne nazwy: kaprylan propyloheptylu, acetanian 2-propyloheptylu

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Kaprylan propyloheptylu, znany również jako kaprylan propyloheptylu lub oktanian 2-propyloheptylu, jest estrem kwasu oktanowego i alkoholu. Jest to substancja, która między innymi ma silne właściwości zmiękczające. Emolienty to substancje, które pomagają utrzymać nawilżenie skóry i włosów, poprawiając ich wygląd i elastyczność. Kaprylan propyloheptylu może również delikatnie natłuszczać skórę bez zbędnego uczucia tłustości.

To właśnie dzięki tym właściwościom kaprylan propyloheptylu znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Można go znaleźć na przykład w kremach do rąk i ciała, balsamach do ust, kremach do depilacji, olejkach do włosów czy szamponach i odżywkach. Jednak składnik ten można również znaleźć w makijażu, w szczególności w różnego rodzaju podkładach i korektorach. Kaprylan propyloheptylu jest popularny właśnie ze względu na swoje właściwości, które chronią i zmiękczają skórę, zapewniając jej jednocześnie niezbędne odżywienie. Jest zamiennikiem syntetycznych silikonów, które coraz częściej zastępowane są w kosmetykach naturalnymi alternatywami.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Pride Al Qiam Gold woda perfumowana unisex
Pride Al Qiam Gold woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Żel do mycia uniwersalny 2,7l
Żel do mycia uniwersalny 2,7l
Szczegóły produktu
Shuhrah Pour Homme woda perfumowana dla mężczyzn
Shuhrah Pour Homme woda perfumowana dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Ahmed Al Maghribi Laathani ekstrakt perfum unisex
Ahmed Al Maghribi Laathani ekstrakt perfum unisex
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk