Guma dehydroksantanowa
Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)
Guma dehydroksantanowa, kokosan decylu lub TEGOSOFT DC to specjalny rodzaj polisacharydu. Jest to składnik zmiękczający i zmiękczający stosowany w przemyśle kosmetycznym. Składnik ten jest znany ze swojej wysokiej kompatybilności ze skórą i zdolności do tworzenia ochronnego filmu na powierzchni skóry, który chroni skórę przed wpływami zewnętrznymi. Składnik ten jest stosowany głównie w kremach do skóry i ciała, a w połączeniu z innymi składnikami pomaga zwiększyć lepkość produktu.
Decyl cocoate, lub TEGOSOFT DC, jest również często stosowany w produktach do opalania (opalanie i ochrona przeciwsłoneczna), szamponach, żelach pod prysznic, dezodorantach, makijażu i wielu innych produktach kosmetycznych. Oprócz zdolności do tworzenia ochronnego filmu na skórze, ten polisacharyd ma również zalety uczucia jedwabistości na skórze i poprawy ostatecznego wyglądu produktu kosmetycznego. Niezależnie od różnorodności formuł produktów, TEGOSOFT DC zapewnia stałą jakość i przewidywalne wyniki, co jest zaletą dla producentów, którą doceni każdy, kto dba o swoją skórę i wygląd.
Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.
Flor del Sol woda toaletowa dla kobiet
Szczegóły produktu
Boss Bottled MINI woda toaletowa dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Armaf Odyssey Aqua Edition woda perfumowana dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Armaf Odyssey BA HA MAS woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu