Glukozyd glicerolu
Inne nazwy: α-d-glukozyglicerol, alfa-D-glukopiranozyd, 2-hydroksy-1-(hydroksymetylo)etylowy
Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)
Glyceryl Glucoside, znany również pod nazwami α-d-glukozyglicerol, α-D-Glucopyranoside lub 2-Hydroxy-1-(Hydroxymethyl)ethyl, jest związkiem organicznym należącym do grupy glikozydów. Substancja ta pochodzi z glukozy i glicerolu i charakteryzuje się właściwościami nawilżającymi i regenerującymi. Swoje zastosowanie znajduje głównie w przemyśle kosmetycznym, gdzie staje się coraz popularniejszym składnikiem wielu produktów.
Glyceryl Glucoside często pojawia się w składzie różnego rodzaju kremów, serum, balsamów czy produktów do pielęgnacji skóry twarzy i ciała. Jego właściwości nawilżające sprawiają, że idealnie sprawdza się w produktach przeznaczonych do pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej. Ponadto jest on również stosowany w produkcji produktów przeciwstarzeniowych, ponieważ wspomaga regenerację i odnowę skóry. Innym obszarem, w którym można znaleźć glukozyd glicerolu, są produkty do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Substancja ta jest w stanie zapewnić włosom niezbędne nawilżenie i elastyczność, a także promować zdrowy wzrost i połysk włosów. Szybko staje się istotną częścią wielu produktów kosmetycznych i jest coraz częściej stosowany ze względu na swoje korzystne właściwości.
Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.
Shagaf Al Ward Gardenia woda perfumowana dla kobiet
Szczegóły produktu
Curl Cream C4 Conditioning nawilżający krem do stylizacji
Szczegóły produktu
The Only One Intense woda perfumowana dla kobiet
Szczegóły produktu
Szampon dla dzieci 250ml BIO, VEG
Szczegóły produktu