facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Inne nazwy: Glukozyd cetylostearylowy

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Glukozyd cetearylowy, znany również jako glukozyd cetylostearylowy, jest mieszaniną naturalnych cukrów i tłuszczów roślinnych, które pochodzą z oleju kokosowego i cukru owocowego z kukurydzy. Jest to jeden z emulgatorów, czyli substancji, które mogą łączyć dwa normalnie niemieszające się elementy, takie jak woda i olej. Jego znaczenie polega na tym, że jest wyjątkowo delikatny i sprawia, że pielęgnacja skóry jest łagodna.

W przemyśle kosmetycznym glukozyd cetearylowy jest bardzo szeroko stosowany. Jego głównym zastosowaniem są produkty do pielęgnacji skóry i włosów. Można go znaleźć w kremach, peelingach, balsamach do ust, kosmetykach do makijażu, szamponach, odżywkach i innych produktach do włosów. Składnik ten jest popularny w kosmetykach naturalnych i organicznych, ponieważ jest w pełni biodegradowalny i przyjazny dla skóry wrażliwej i alergicznej. Ponadto zapewnia miękką i jedwabistą konsystencję produktów, co jest bardzo ważne pod względem sensorycznego postrzegania produktów.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Aira U woda perfumowana
Aira U woda perfumowana
Szczegóły produktu
Nina woda toaletowa dla kobiet z możliwością ponownego napełniania
Nina woda toaletowa dla kobiet z możliwością ponownego napełniania
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk