Glicerydy sojowe
Inne nazwy: Glicerydy sojowe
Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)
Glicerydy sojowe lub glicerydy sojowe to rodzaj lipidów pochodzących z oleju sojowego, który jest ekstrahowany z nasion soi. Olej ten jest źródłem wielu lipidów, w tym tłuszczów nienasyconych, niezbędnych kwasów tłuszczowych i fitosteroli. Glicerydy sojowe to zasadniczo tłuszcze, które składają się z trzech cząsteczek kwasów tłuszczowych związanych z glicerolem. Glicerydy sojowe są ważne w żywieniu, ponieważ dostarczają organizmowi energii, są częścią błon komórkowych i odgrywają kluczową rolę w wielu procesach biologicznych.
Glicerydy sojowe znajdują się obecnie w wielu produktach codziennego użytku. Są one powszechnym składnikiem żywności, takiej jak wypieki, czekolada, lody, zupy, sosy i sosy sałatkowe. Ze względu na swój skład pomagają również poprawić teksturę i konsystencję tych produktów. Ale nie tylko w przemyśle spożywczym glicerydy sojowe znajdują swoje zastosowanie. Są one również szeroko stosowane w przemyśle kosmetycznym. Można je znaleźć w kremach do skóry, szamponach, balsamach do ciała i innych produktach. W kosmetykach glicerydy sojowe działają jako emulgatory, które umożliwiają mieszanie się wody i oleju w produkcie, a także jako emolienty, które nawilżają i zmiękczają skórę. Ponadto, glicerydy sojowe są również ważnym składnikiem niektórych produktów farmaceutycznych i przemysłowych.
Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.
Origins Manila Manic woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Tenue De Soirée woda perfumowana dla kobiet
Szczegóły produktu
Gary's Den perfumy dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Szczoteczka do zębów ze złotem i aktywnym węglem zielona - średnia
Szczegóły produktu