facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Inne nazwy: Ekstrakt z Furcellaria Lumbricalis

Wynik szkodliwości: 1 (Substancje naturalne)


Furcellaria Lumbricalis, znana również jako Furcellaria Lumbricalis Extract, to gatunek wodorostów pochodzących z północnego Atlantyku, a konkretnie z zimnych wód Skandynawii lub Ameryki Północnej. Należy do rodziny Rhodomelaceae i jest klasyfikowany jako czerwona alga. Ze względu na swój wygląd jest również czasami nazywana trawą morską "trolley" lub "checkered". Wodorosty te są szczególnie znane ze swojej bogatej zawartości błonnika i karageniny i są często wykorzystywane w przemyśle kosmetycznym i spożywczym.

W przemyśle kosmetycznym Furcellaria lumbricalis jest stosowana głównie jako składnik wielu produktów do pielęgnacji skóry i włosów. Jego właściwości nawilżające sprawiają, że idealnie nadaje się do produkcji kremów nawilżających, żeli i serum, a także szamponów i odżywek. Ponadto, dzięki swoim właściwościom przeciwutleniającym, pomaga chronić skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. W produkcji żywności Furcellaria Lumbricalis jest wykorzystywana do otrzymywania naturalnego stabilizatora, zagęszczacza i środka żelującego znanego jako furcellaran. Furcellaran znacząco wpływa na konsystencję produktów takich jak lody, sosy, dżemy i niektóre produkty mleczne.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Calvin Klein Eternity Aqua for Men woda toaletowa dla mężczyzn
Calvin Klein Eternity Aqua for Men woda toaletowa dla mężczyzn
Szczegóły produktu
2015 woda perfumowana dla kobiet
2015 woda perfumowana dla kobiet
Szczegóły produktu
Mocha Latte ekstrakt perfum unisex
Mocha Latte ekstrakt perfum unisex
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk