facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Olive Oil Decyl Esters, znane również jako tokoferol, tokoferol lub octan tokoferylu, to substancja powszechnie stosowana w przemyśle kosmetycznym. Ten związek chemiczny jest ekstrahowany z oliwy z oliwek i jest uważany za jedno z najlepszych źródeł witaminy E, między innymi. Witamina ta jest niezbędna dla ludzkiego organizmu pod względem ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym, a także przyczynia się do regeneracji skóry.

Produkty, do których powszechnie dodaje się estry decylowe oliwy z oliwek, to na przykład różne kremy i olejki do skóry, które służą do nawilżania i odbudowy skóry. Substancja ta jest również często zawarta w różnych produktach przeciwstarzeniowych, gdzie pomaga spowolnić proces starzenia się skóry. Jest również stosowany w filtrach przeciwsłonecznych i produktach zaprojektowanych w celu ochrony skóry przed światłem słonecznym, gdzie pomaga zwiększyć współczynnik ochrony przeciwsłonecznej. Poza przemysłem kosmetycznym, jest również stosowany w przemyśle spożywczym jako przeciwutleniacz lub w suplementach diety, gdzie pomaga zwiększyć spożycie witaminy E.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

For Her woda toaletowa dla kobiet
For Her woda toaletowa dla kobiet
Szczegóły produktu
Bezzapachowy, hipoalergiczny płyn do płukania tkanin (1 L)
Bezzapachowy, hipoalergiczny płyn do płukania tkanin (1 L)
Szczegóły produktu
Ahmed Al Maghribi Oud Afghano woda perfumowana unisex
Ahmed Al Maghribi Oud Afghano woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Intensywnie regenerujący krem na noc
Intensywnie regenerujący krem na noc
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk