facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Ectoin należy do grupy ekstremolitów, która składa się z naturalnych substancji mikroorganizmów zdolnych do przetrwania w ekstremalnych warunkach. Jest w stanie chronić struktury komórkowe i biomolekuły w tych ekstremalnych warunkach, dzięki czemu jest przydatna w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym. Jest to między innymi główna zaleta Ectoin, zwanego również pustymi włóknami.

Ektoina jest często stosowana jako składnik produktów dla skóry wrażliwej. Pomaga nawilżyć skórę, poprawia jej elastyczność, a także zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem środowiska, takim jak światło słoneczne. Ze względu na swoje właściwości, ektoina jest stosowana na całym świecie w wielu produktach kosmetycznych, w tym kremach, kosmetykach do makijażu, szamponach i szminkach. W branży medycznej ektoina jest z powodzeniem stosowana w kroplach do oczu dla osób z suchym okiem oraz w produktach do pielęgnacji nosa i jamy ustnej. Pojawia się również w produktach ochrony przeciwsłonecznej i suplementach diety.

Włókna wydrążone, pod inną nazwą hollow fiber, nie są stosowane pod nazwą ectoin. Wynika to prawdopodobnie z pomyłki w tłumaczeniu. Hollow fibres to w rzeczywistości zupełnie inny termin i odnosi się do konkretnych rodzajów włókien syntetycznych o specjalnych właściwościach w przemyśle tekstylnym.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Hawas Diva W woda perfumowana
Hawas Diva W woda perfumowana
Szczegóły produktu
Indomitable woda perfumowana unisex
Indomitable woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Shiyaaka Sky woda perfumowana dla mężczyzn
Shiyaaka Sky woda perfumowana dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk