Dioleinian glicerolu
Inne nazwy: Kwas 9-oktadecenowy
Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)
Dioleinian glicerolu to rodzaj kwasu tłuszczowego, który jest często stosowany w przemyśle kosmetycznym i innych dziedzinach. Jest on również czasami określany jako kwas 9-oktadecenowy. Substancja ta jest estrem glicerolu i dwóch kwasów oleinowych. Jest to naturalna substancja, która jest szczególnie odpowiednia do produkcji produktów kosmetycznych, ponieważ jest całkowicie biodegradowalna i nie ma szkodliwego wpływu na środowisko.
Dioleinian glicerolu jest najczęściej spotykany w różnego rodzaju kremach, mydłach, szamponach, odżywkach, filtrach przeciwsłonecznych i innych produktach kosmetycznych. W tych produktach działa jako emulgator i pomaga ustabilizować składniki wody i oleju, które w przeciwnym razie oddzieliłyby się. Jego zdolność do nawilżania i odżywiania skóry również odgrywa ważną rolę, czyniąc go idealnym składnikiem kremów nawilżających. Oprócz produktów kosmetycznych, dioleinian glicerolu jest również stosowany w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. Na przykład w przemyśle spożywczym może być stosowany jako dodatek do żywności w celu poprawy konsystencji i tekstury żywności. W przemyśle farmaceutycznym jest stosowany na przykład jako składnik różnych farmaceutyków lub jako substancja pomocnicza w produkcji tabletek.
Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.
Shagaf Al Ward Gardenia woda perfumowana dla kobiet
Szczegóły produktu
Curl Cream C4 Conditioning nawilżający krem do stylizacji
Szczegóły produktu
The Only One Intense woda perfumowana dla kobiet
Szczegóły produktu
Szampon dla dzieci 250ml BIO, VEG
Szczegóły produktu