Inne nazwy: Ekstrakt z Siegesbeckia orientalis
Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)
Darutozyd jest aktywnym składnikiem zawartym w ekstrakcie z rośliny Siegesbeckia orientalis. Roślina ta pochodzi z Azji, głównie z Indii i Chin. Jej łacińska nazwa została ukuta na cześć rosyjskiego przyrodnika Johanna Siegesbecka. Darutozyd znany jest ze swoich właściwości przeciwzapalnych i leczniczych. Z tego powodu staje się coraz bardziej popularnym składnikiem w przemyśle kosmetycznym.
Darutozyd jest najczęściej spotykany w produktach do pielęgnacji skóry. Są to głównie kremy, serum i maseczki. Ze względu na swoje działanie przeciwzapalne, darutozyd jest stosowany w produktach na trądzik i inne problemy skórne. Innym ważnym efektem jest zdolność do stymulowania produkcji kolagenu, który wygładza i ujędrnia zmarszczki. Ta właściwość jest szczególnie doceniana przez kobiety w walce ze starzeniem się skóry. Darutozyd znajduje więc zastosowanie także w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Składnik ten wykorzystywany jest również w produktach redukujących rozstępy i blizny, które może pomóc złagodzić dzięki swoim zdolnościom regeneracyjnym. Chociaż darutozyd jest głównie składnikiem botanicznym, dobrym pomysłem jest sprawdzenie, czy zawierający go produkt kosmetyczny jest całkowicie bezpieczny i odpowiedni dla rodzaju skóry użytkownika.
Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.
Odświeżacz powietrza - Organic Laurel (100 ml)
Szczegóły produktu
Lulut Al Hob W woda perfumowana
Szczegóły produktu
Coconut Chiffon U woda perfumowana
Szczegóły produktu