facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Inne nazwy: Monoetanoloamina kokamidu

Wynik szkodliwości: 3 (Nieszkodliwe substancje chemiczne)


Cocamide MEA, znany również jako Cocamide monoethanolamine, jest stosowany w większości przypadków w przemyśle kosmetycznym. Jest to substancja chemiczna stosowana jako dodatkowy składnik oczyszczający we wszystkich rodzajach produktów kosmetycznych. Cocamide MEA jest dodawany jako substancja pomocnicza, aby pomóc utrzymać poszczególne składniki razem w produktach i wzmocnić ich ogólny efekt. Jest on powszechnie dostarczany w postaci woskowej substancji stałej, która rozpuszcza się w wodzie i ma zdolność tworzenia piany.

Cocamide MEA jest również szeroko stosowany w przemysłowej produkcji szamponów, mydeł, żeli do kąpieli i peelingów. Jest popularny ze względu na zdolność do tworzenia i stabilizowania piany, co zwiększa skuteczność środków czyszczących. Substancje zawierające Cocamide MEA poprawiają również odczucia na skórze podczas i po myciu, ponieważ pomagają zmiękczyć i wygładzić skórę. Chociaż wykazuje również pewne właściwości powierzchniowo czynne, nie jest stosowany samodzielnie, ale raczej jako uzupełnienie innych środków powierzchniowo czynnych.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Lakier do włosów farbowanych o wysokim stopniu ochrony i pielęgnacji Premium Végétal 100ml Mahoń
Lakier do włosów farbowanych o wysokim stopniu ochrony i pielęgnacji Premium Végétal 100ml Mahoń
Szczegóły produktu
Ambre Sultan woda perfumowana dla kobiet
Ambre Sultan woda perfumowana dla kobiet
Szczegóły produktu
Rose Noir woda perfumowana dla kobiet
Rose Noir woda perfumowana dla kobiet
Szczegóły produktu
Ambrée Authentique woda kolońska unisex
Ambrée Authentique woda kolońska unisex
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk