facebook
Kto pierwszy, ten lepszy. Ta akcja się nie powtórzy.
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Inne nazwy: Ester etylowy kwasu benzoesowego, benzoesan etylu

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Benzoesan etylu, znany również jako ester etylowy kwasu benzoesowego lub benzoesan etylu, jest związkiem organicznym o wzorze chemicznym C9H10O2. Jest to bezbarwna ciecz o lekko owocowym zapachu, przypominającym truskawki. Jest to ester wytwarzany z alkoholu etanolowego i kwasu benzoesowego. Benzoesan etylu jest powszechnie stosowany w wielu zastosowaniach przemysłowych, w szczególności w przemyśle spożywczym i kosmetycznym, ale także w sektorze farmaceutycznym.

W przemyśle spożywczym benzoesan etylu jest stosowany jako dodatek poprawiający smak i aromat produktów. Można go znaleźć w wielu sokach owocowych, napojach bezalkoholowych, wyrobach cukierniczych i lodach. W przemyśle kosmetycznym stosowany jest jako składnik perfum i perfumowanych balsamów do ciała ze względu na swój lekko owocowy, truskawkowy zapach. Ponadto benzoesan etylu jest stosowany w przemyśle farmaceutycznym. Jest obecny w niektórych preparatach farmaceutycznych, gdzie jest stosowany jako środek aromatyzujący lub rozpuszczalnik. Benzoesan etylu może również pojawiać się w niektórych pestycydach jako składnik poprawiający działanie na rośliny.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

L'Eau Kenzo Pour Homme woda toaletowa dla mężczyzn
L'Eau Kenzo Pour Homme woda toaletowa dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Rouge woda toaletowa dla mężczyzn
Rouge woda toaletowa dla mężczyzn
Szczegóły produktu
Sweet Heaven U woda perfumowana
Sweet Heaven U woda perfumowana
Szczegóły produktu
Garnet U ekstrakt perfum
Garnet U ekstrakt perfum
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk