facebook
⚡ Zniżka APP5 już teraz! APP5 Do aplikacji
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN | Bezpłatna wymiana i zwrot w ciągu 90 dni

Wynik szkodliwości: 2 (Pochodne substancji naturalnych)


Sodium sunflowerseedamphoacetate, znany również jako Phytantriol lub 3,7,11,15-Tetramethylhexadecane-1,2,3-triol, jest składnikiem szeroko stosowanym w przemyśle kosmetycznym. Jest to składnik oczyszczający i kondycjonujący pochodzący z oleju słonecznikowego. Ma swoje korzenie w źródłach roślinnych i dlatego jest często stosowany w produktach, które szczycą się swoim "naturalnym" składem.

Ze względu na swoje właściwości, amfooctan sodu z nasion słonecznika nadaje się do szerokiej gamy produktów kosmetycznych. Często można go znaleźć w szamponach, żelach pod prysznic, mydłach, produktach do mycia twarzy lub ciała oraz produktach do golenia. Ma zdolność tworzenia bogatej piany, a także działa jako emulgator, pomagając utrzymać stabilność mieszaniny oleju i wody. Ponadto działa jako odżywka, która pomaga zmiękczyć i wygładzić skórę i włosy. Jego główną zaletą jest wysoka kompatybilność ze skórą i oczami, co czyni go idealnym składnikiem produktów przeznaczonych dla skóry wrażliwej lub dzieci.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Red Tobacco woda perfumowana unisex
Red Tobacco woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Hipoalergiczny proszek do prania (2 kg)
Hipoalergiczny proszek do prania (2 kg)
Szczegóły produktu
Arabian Incense Artisan Perfumery woda perfumowana unisex
Arabian Incense Artisan Perfumery woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Pride Peace & Love woda perfumowana unisex
Pride Peace & Love woda perfumowana unisex
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie Koszyk